Skip to content

Explore Scientific Smart Microscope Slide: Dicotyledon Cell Sample (Netherlands)

English Français Deutsche Nederlandse Italiano Polskimi Portuguesas Español 中国 日本人 한국어

 

 

Explore Scientific Smart Microscope Slide: Dicotyledon

Tweezaadlobbigen (ook wel tweezaadlobbigen genoemd), zijn een van de twee groepen waarin alle bloeiende planten of angiospermen voorheen waren verdeeld. De naam verwijst naar een van de typische kenmerken van de groep, namelijk dat het zaadje twee embryonale bladeren heeft (de zogenaamde zaadlobben). Hieronder ziet u een afbeelding van de binnenkant van een Dicot-zaadje.

 

Embryo of a Dycot Seed - Image by Tomatosphere/Let’s Talk Science

Embryo of a Dicot Seed - Afbeeldingsreferentie: Tomatosphere / Let's Talk Science

Er is een ongelooflijk aantal tweezaadlobbige planten - bijna tweehonderdduizend soorten in totaal. Bloeiende planten die geen tweezaadlobbigen zijn, worden eenzaadlobbige planten genoemd en hebben meestal slechts één embryonaal blad. Maar veel tweezaadlobbigen hebben de kenmerken van eenzaadlobbigen, en veel eenzaadlobbigen hebben kenmerken van tweezaadlobbigen, dus er is vaak verwarring bij het identificeren van de verschillen.

Dit objectglaasje van een tweezaadlobbige stengel ziet er blauw en rood uit vanwege de Methelyne Blue en Eosine (rood) vlekken die worden gebruikt om de individuele celstructuur tegen de achtergrond te accentueren. Zonder de vlekken zouden deze verschillende gevormde cellen over het algemeen kleurloos lijken, waardoor het moeilijker wordt om de subtiele structuren te onderzoeken. Monsterkleuring is slechts één techniek om studenten te helpen bij het onderzoeken van microscopisch kleine monsters om te bepalen wat ze zijn (hun morfologie).

See All Microscopes from Explore Scientific

 

See all Microscopes from Explore Scientific

[back to index]